Rheumatoid Arthritis Hesi Case Study Quizlet Applytexas Essays Ideas For Christmas Frito Lay Cracker Jack Case Study Business Plan Nursing Home Pdf Staple Or Paperclip Resume And Cover Letter Summer Holiday Homework Class Kg

36-40. heti ultrahang szűrés

A vizsgálat legfontosabb célja az, hogy a vizsgálat során mért adatokkal segítsen előrejelzést adni a szülés várható körülményeire. Lehetősséget biztosít a szülés folyamatát nehezítő, vagy a hüvelyi szülést akadályozó rendellenességek korai felismerésére. Ilyen módon, a terminuskörüli időben elvégzett szűrés gyakorlati következtetéseket is magába foglaló vizsgálatnak tekintendő.

A vizsgálat során nézzük a magzat elhelyezkedését, a magzatvíz mennyiségét, a lepény helyzetét, érettségi fokát, vastagságát, a magzati életjelenségeket és méreteket.

A magzat biometriai adatainak ismerete segítséget nyújthat a szülésvezetés módjának (spontán szülés vagy császármetszés) megválasztásában.

Különös figyelmet fordítunk továbbá a magzat biofizikális aktivitásának (légzőmozgások, magzatmozgások, magzati tónus) vizsgálatára valamint az agyi és köldökzsinór keringés monitorizálására is melyek segítségével a magzat méhen belüli tápanyag és oxigén ellátottsága és az esetleges veszélyállapotok felismerhetőek.

Abban az esetben, ha a fenti paraméterek közül bármelyik eltérést mutat az élettani értéktől, a magzat szorosabb észlelése vagy esetleg a magzat idő előtti világrahozatala válhat szükségessé.

Kapcsolódó

Tetszik
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
Megosztás
Megjelölve