A Light Between Oceans Summary Samples Of Resume Cover Letters For Teachers Example Of Pharmacist Cv Curriculum Vitae Template Software Engineer Grupo Veerkamp Sa De Cv

Nőgyógyászati ultrahangvizsgálat

A vizsgálat célja a női kismedence áttekintése, a leggyakoribb nőgyógyászati betegségek és rendellenességek minél hamarabb történő felismerése. Ultrahang vizsgálat során információt kapunk a kismedencei térfoglaló folyamatokról, ezek pontos lokalizációjáról. Kimutatható a méhizom daganat, mérhető a nagysága és megállapítható a pontos elhelyezkedése a méhfalban. A petefészkek vizsgálata során kimutathatóak a petefészek cysták, mérhető a nagyságuk és megítélhető a szerkezetük. Megállapíthatóak a méhnyálkahártyának az elváltozásai, valamint a petefészekciszták és a méhet vagy a petefészkeket és a petevezetékeket érintő különféle gyulladások. Az ultrahang vizsgálattal választ kaphatunk különböző vérzészavarok okára, görcsös alhasi panaszok hátterére.

A kismedencei szervek ultrahanggal való vizsgálatának legjobb módja a hüvelyen keresztüli vizsgálat. Erre azért van szükség, mert a speciális alakú vizsgálófej (transzducer) közvetlenül a kismedencébe helyezhető, kikerülve a hasfalat. A hüvelyi fejjel elérhető magasabb ultrahang frekvencia részletgazdagabb képet nyújt. Bizonyos esetekben szükség lehet a hüvelyi ultrahangot hasi ultrahangvizsgálattal kiegészíteni.
Hüvelyi ultrahang (transvaginalis ultrahang) során az alábbiakat vizsgáljuk:

Kapcsolódó

Tetszik
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
Megosztás
Megjelölve