Essay Increasing Stress Among Students Se Resume Em Uma Palavra Essay Closing Sentence Examples Bilingual Resume Miami Web

28-32. heti ultrahang szűrés

A vizsgálat elsődleges célja a magzat növekedési ütemének ellenőrzése. A gyakorlati tapasztalatok szerint, bármilyen anyai vagy magzati eredetű ok miatt kialakuló méhen belüli növekedés visszamaradás (retardatio), ebben az időszakban már érzékelhetővé válik. Ezért a szűrés alkalmával a kóros elváltozások keresése mellett, a magzat állapotvizsgálatára indokolt különös figyelmet fordítani.

A növekedési ultrahang során megbecsüljük a magzat súlyát és egy grafikon segítségével láthatjuk a magzat növekedési ütemét illetve azt, hogy az a normál tartományba esik-e vagy sem.

A szűrés során vizsgáljuk még a magzat elhelyezkedését, a magzatvíz mennyiségét, a lepény tapadási helyét, érettségi fokát, vastagságát, az életjelenségeket, a magzat testfelépítését. Elvégezzük a méhnyak hossz vizsgálatát hüvelyi ultrahanggal a koraszülés kockázatának felmérésére.

Különös figyelmet fordítunk továbbá a magzat biofizikális aktivitásának (légzőmozgások, magzatmozgások, magzati tónus) vizsgálatára valamint az agyi és köldökzsinór keringés monitorizálására is melyek segítségével a magzat méhen belüli tápanyag és oxigén ellátottsága és az esetleges veszélyállapotok felismerhetőek.

A különböző magzati szervek vizsgálatakor gondolni kell arra, hogy vannak olyan rendellenességek (agykamra tágulat, microcephalia, törpeség egyes formái, corpus callosum dysgenesia, szívbillentyű szűkületek stb.), amelyek változó időpontban, de leginkább későn alakulnak ki vagy válnak nyílvánvalóvá. Ezen rendellenességek születés előtti felismerése és nyomon követése az újszülött érdekeit szolgálja hiszen a gyermekgyógyász szülést követően azonnal célzott, kiegészítő vizsgálatokat tud kérni.

A 28-32 heti UH vizsgálat során a várandósoknak alkalmuk nyílhat 3-4D/HD-Live babmozira (kép és videóanyag rögzítése).

Kapcsolódó

Tetszik
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
Megosztás
Megjelölve